Monday, October 12, 2009

Rahsia disebalik pergerakan badan seseorang

Setiap pergerakan tubuh badan kita tu ada maksudnya tersendiri apabila kita selesa mahupun disebaliknya. perasan tak bila kita tak selesa secara automatik kita akan berpeluh atau tangan dan mata kita akan tak tentu arah. Disini ada sedikit maksud pergerakan. So, kaji dan cuba lihat kesahihan dia.
  • 1.Melindungi atau menutup mulut dengan tangan bila bercakap.

Tindakan ini membayangkan yang dia kemungkinan berdusta, mutarbelitkan perkara, ragu, atau dia sendiri tidak yakin dengan perkara yang diucap atau cakapkan.

  • 2.Berpeluk tubuh ketika bercakap.

Dia memperlihatkan satu sikap yang defensif. Dia tidak akan menerima apa-apa yang kita cakapkan. Tindakan ini juga mengambarkan yang dia sukar mengalah atau bersetuju dan bekerjasama dengan kita. Gerak laku yang demikian juga menunjukkan yang dia berbeza pendapat, serba salah atau kemungkinan tidak berpuas hati dengan kita.

  • 3.Matanya tidak memberi tumpuan atau merayap ke sana dan ke mari.

Gerak laku sedemikian menunjukkan dia tidak berminat pada perkara yang kita ucapkan. Kalaulah kita baru berkenalan dengannya, maka perlakuan sebegini menunjukkan yang dia tidak benar-benar berminat pada diri kita.

  • 4.Mata dan dahi berkerut-kerut.

Ini menandakan dia berminat dengan apa yang kita ucapkan tapi tidak percaya apa yang kita ceritakan padanya.

  • 5.Mata berkelip lebih laju daripada biasa.

Gerak laku ini pula mengambarkan yang dia pendusta. Kata-katanya tidak boleh dipercayai.

ADAKAH IA TREND BARU

Permainan bdmtn agak menarik hari ini dmana semua game dipertaruhkan. Maksudnya, semua pemain kena bermain sebaik yang boleh, sebarang kesilapan membawah padah kekalahan pasti menanti. Fokus utama adalah memenangi kedua-dua set. Permainan seperti ini sangat berkesan untuk melatih setiap pemain bermain bersungguh-sungguh. Persoalannya adakah trend ini diteruskan?


Hari ini sy bemain 3 game, 2 kali menang dan 1 kali kalah. RM2.60 melayang utk shuttle...

acs/joe lost to jm/jhony 20-22, 14-21, acs/abend def jm/jhony 21-14, 21-17, acs/joe def abend/jhony 21-14, 21-19...

No comments: